Typisch Mannenuitje: Workshop Sigaren maken en Stoer Zeilen

Bij dit stoere mannenuitje in Kampen is inbegrepen:

  • Huur schip voor 2,5 uur
  • Ontvangst met koffie/thee en cake
  • Workshop sigaren maken
  • Lunch
  • Schippersborrel met verse haring
  • Borrelhapjes
  • Onbeperkt consumpties
  • Servicekosten

All-In Prijs: € 135,00 p.p. 

Duur: van 11.00 tot 17.00 uur
Minimum aantal personen is 12.

De prijs van dit Stoere Mannenuitje in Kampen is geldig tot en met 31 december 2022.

Maak uw favoriete sigaar tijdens dit dagje uit met de mannen!

Wilt u samen met de mannen eens genieten van een lekker sigaartje? Tijdens dit uitje mag dat! Kampen is van oudsher de stad van de sigaar. Niet voor niets stond in Kampen de eerste sigarenfabriek van Nederland.

Hanzestad Kampen

Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten.

Maar liefst 500 monumenten in de binnenstad bepalen de unieke sfeer van de historische Hanzestad Kampen. Een aantal van deze monumenten vindt zijn oorsprong in het rijke Hanzeverleden en de tabaksindustrie. 3 Prachtig bewaard gebleven stadspoorten, vele monumentale panden en statige koopmanshuizen, bijna allemaal op loopafstand van elkaar, maken Kampen bijzonder geschikt om zelf te ontdekken.

Een volledig verzorgd All-in dagje uit in Kampen

U wordt ontvangen met koffie en cake. Hierna volgt u de workshop sigaren maken onder de bezielende leiding van één van de weinige professionele sigarenmakers van Nederland. U maakt kennis met dit eeuwenoude ambacht. Zo maakt u van de beste tabaksbladeren uw eigen favoriete sigaar. In een daarvoor geschikte ruimte kunt u uw zelfgemaakte sigaar uiteraard gelijk uitproberen.

11.00 uur: Ontvangst met koffie en/of thee met cake in de Taveerne op de Kampen Kogge werf, Palaver en uitleg van de dag
11.30 uur: Bezoek aan de sigarenfabriek met een workshop sigaren maken
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Einde bezoek sigarenfabriek met eigen gemaakte sigaren
13.45 uur: Historische vertelling Visserij en botters en indeling schepen
13.45 uur: Vertrek voor een zeiltocht op de vroegere Zuiderzee
14.15 uur: Schippersborrel met verse Haring
15.00 uur: Borrelhapjes: tijdens het varen wordt u goed verzorgd met de nodige consumpties
16.30 uur: Binnenkomst haven
16.30 uur: Na borrelen
17.00 uur: Einde arrangement

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg